MALKARA’DA KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜN 99. YIL COŞKUSU

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri 14 Kasım 2021 Pazar akşamı saat 19.00'da başlayan programlarla kutlandı.

Kutlama programına; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü İsa Karasu, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı Atatürk Anıtı önünde Edirne Belediye Bandosunun seslendirdiği bir birinden değerli parçaların ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Sayın Kaymakam’ım, değerli Hemşerilerim;

Bugün sevdamız Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılının onuruyla, gururuyla, coşkusuyla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Cumhuriyete, Malkara’mıza ve Kurtuluşumuza sahip çıkan hemşehrilerimi en içten duygularımla selamlıyorum.

Bugün 14 Kasım Malkara’mızın düşman işgalinden, zulüm ve gözyaşından, namus ve ahlak yoksunlarından, bitmeyen zalim ideallerinden, kirli postallarından, vahşice yapılan katliamlarından kurtuluşunun yıl dönümü.

Bugün 14 Kasım. Kahraman Türk ordusunun 26 Ağustos 1922’de başlayan destansı taarruzunun, yiğit ve mert Türk Askerinin şehadet arzusunun, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün askeri dehasının, kadınıyla erkeğiyle koca bir ulus’un var olmak ve esaretten kurtulmak için canını ortaya koyuşunun ve dünyaya dudak ısırtan mücadelesini zaferle taçlandırışının yıldönümü.

Hepimize kutlu olsun.

14 Kasım sadece bir kurtuluş günü değil, bir namusun adının konduğu gündür.

14 Kasım sadece bu toprakların kurtuluşu değil, namusun, ahlakın, hanelerin, ezanın,  göklerde dalgalanan şanlı bayrakların, evlatların, gözü yaşlı annelerin, şehit kanıyla sulanmış tüm yurt topraklarının kurtuluşudur.

14 Kasım olmaz denen Kurtuluş savaşının oluşu, kazanılamaz denen taarruzun zaferi, aşılmaz denen mevzilerin aşılması, ayağa kalkamaz denen Türk Milletinin dirilişi, haykırışı, Allah ve vatan yolunda şahlanışıdır.

14 Kasım “İlk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri!” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün inancı, azmi, vatan sevgisi, dehası ve kahramanlığıdır.

14 Kasım, yurt topraklarına göz diken, kirli emellerini taciz, tecavüz ve katliamlarla, hile ve ihanetle yerine getirmek isteyen zalimlerin, yayılmacı hayalcilerin, ülke topraklarını gelir kapısı görenlerin yenilgisidir, hüsranıdır.

Çanakkale’yi geçilmez kılan kahraman Türk ordusunun inancı ve kudretiyle vatanına sahip çıkışıdır 14 Kasım.

14 Kasım unutulan Türklüğün yeniden hatırlanışı, varoluş yemini, esaret tanımaz Türk’ün tarihe vurduğu damgasıdır.

14 Kasım çocuklarımıza hür ve bağımsız bir Türkiye bırakma yeminidir.

14 Kasım sonsuza dek sürecek ATATÜRK sevdasının ve ilkelerinden vazgeçmeme yeminin adıdır.

Bugün hür okunan ezanların, eğitim veren okulların, özgürce alınan nefeslerin ilk günüdür 14 Kasım.

Yaşlı anaların gözyaşını silen, şehitlerin ruhunu serinleten, mazlumların yüzünü güldüren gündür 14 Kasım.

Bugün yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, soluduğumuz havada, Cumhuriyet şemsiyesi altında birlik ve beraberlik içinde omuz omuza durabilmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, onun silah arkadaşlarının, yüzbinlerce şehit ve gazilerimizin hakları var.

Bu yüzden ecdadımıza, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarına, o kutlu Cumhuriyet’e, bağımsızlığa, yüzbinlerce şehit ve gazilerimize verilecek bir sözümüz var.

Ne mutlu Kurtuluşumuza! Ne mutlu Cumhuriyete!

Ne mutlu Türk’üm diyene!

Bugün bunları özgürce ve haykırarak başımız dik olarak bu meydanlarda bize söyleten o kahramanlarımıza selam olsun. Ruhları şad olsun.

Hepinize saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun.” diyerek tüm hemşehrilerimizin Kurtuluş Bayramının 99. yıl dönümünü kutladı.

Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Belediyesi’nin 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Satranç, Şiir, Kompozisyon, Resim, 14 Kasım Kurtuluş Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ve takımlara madalya ve kupalarını takdim etti.

Ödül takdiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müzik Okulu Sanatçılarının seslendirdiği birbirinden değerli eserlerle vatandaşlarımız doyasıya eğlendiler.

Konserin ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayına katılan vatandaşlar ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile marşlar eşliğinde Başçeşme Sokak, Hürriyet Caddesi, Şehitlik Caddesi ve Kurtuluş Caddelerinden geçtiler.

Gerçekleştirilen Fener alayı yürüyüşünün ardından Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü etkinlikleri son buldu.