MALKARA BELEDİYESİ TARAFINDAN METRUK BİNA YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Malkara Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, 21 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 10.00'da Gazibey Mahallesi Hayrabolu Caddesi ada:189 parsel:12’de bulunan tek katlı metruk bina 3194 sayılı İmar Kanununun 39’uncu maddesi gereğince yıkımı gerçekleştirildi.

Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini tehdit eden, gençlerimiz için tehlike arz eden metruk binaların yıkımına devam edildiğini belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Tehlike arz eden, yangın ve göçme ihtimali olan asayişe ve kamu düzenine yönelik bir anlayış eksikliği bulunan binanın yıkım işlemi bina maliklerinin 9 Haziran 2022 tarih ve 11990 sayılı yazısına istinaden herhangi olumsuzlukla karşılaşmadan yıkım işlemi gerçekleşmiştir” dedi.

Metruk binalarının yıkım işlemleri için belediyelere veya gerekli kamu kurumlarına yapılan talepler incelenip, yıkıma aykırılık tespit edilmediği takdirde gereği yapılmaktadır.