14 KASIM KURTULUŞ BAYRAMI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü etkinlikleri 14 Kasım 2021 Pazar günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulması, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla tören programı başladı.

Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma programının ardından saat 10.15'te Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunumu, aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'mızın okunması ve saygı atışı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene; Tekirdağ Milletvekillerimiz Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Ogün Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen İsmail Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü İsa Karasu, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, askeri erkân, daire müdürleri, okul müdürleri, dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

14 Kasım Kurtuluş Bayramı saat 11.00'de Atatürk Bulvarı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen program ile devam etti.

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun ardından Kurtuluş Kızı temsili olarak Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a Şanlı Bayrağımızı takdim etti.

Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, törene katılan okullarımızın ve halkımızın Kurtuluş Gününü kutladılar.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu konuşmasında; “Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Siyasi Partilerimizin Değerli Temsilcileri, Meclis Üyelerim, Sivil Toplum Örgütlerinin Değerli Temsilcileri, Malkara’mızın Aziz İnsanları, Sevgili Hemşehrilerim;

Bugün sevdamız Malkara’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.  yılının onuruyla, gururuyla, coşkusuyla Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Cumhuriyet’e, Malkara’mıza ve Kurtuluşumuza sahip çıkan hemşehrilerimi en içten duygularımla selamlıyorum.

Bugün 14 Kasım… Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları tüm dünyadaki mazlum milletlere temsil olmuş bağımsızlık cevabını verdiğimiz gündür. Bugün Malkara’mızın onur ve gurur günüdür. Bugün Malkara’mızın Bayramıdır.

Kurtuluşumuz Kutlu Olsun!

Bugün, Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ve karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu, Afyon ovasında 30 Ağustos’ta alevden sele dönüştüğü, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” diyenlerin, Allah Allah nidalarıyla süngünün üstüne bedenlerini attıkları bu toprakları şehit kanıyla sulayıp vatan toprağı yaptıkları gündür.

Bugün, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde, esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen, karakteri yüksek Türk milletinin ateşle imtihan olduğu gündür.

Bugün “ya istiklal, ya ölüm” diyenlerin, gelecek nesiller için, bizler için, evlatlarımız için, bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, ölümü tercih ettikleri gündür.

Bu kutlu gün, bu buram buram şehit kokan gün, vatanımızın kıymetini bilenlere, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızdaki hilalle yıldızın kıymetini bilenlere, derdi vatan olanlara, derdi Türk Milleti olanlara tekrar kutlu olsun…

Biz mücadeleyi, cesareti, vazgeçmemeyi, fedakârlığı ve içinde bulunduğumuz imkânlara bakmayıp; yüreğimizin sesini dinleyip Türk Milletine inanmayı onlardan öğrendik.

Bir hayal nasıl gerçek olurmuş, bir toprak parçası nasıl vatan toprağı vatan toprağı haline gelirmiş onlardan öğrendik.

Bu vatan sana ve dava arkadaşlarına minnettardır Atam! Ey Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK!

99 yıl önce İzmir’den Akdeniz ufuklarından gönderdiğiniz selamınızı alıyoruz, sizleri sonsuza dek unutmayacağımızı bugün buradan tüm hemşehrilerimiz ile birlikte haykırıyoruz.

İzmir’i Edirne’yi, Trakya’yı ve Malkara’mızı yeniden vatan toprağı yapan sizleri ve kahraman ordumuzun önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Kocasını toprağa verip cepheye giden Kara Fatma’yı, Erzurum’da, Sivas’ta, kongreler düzenleyenleri, Bozkırın ortasında meclisi açanları, Dumlupınar’da Kocatepe’de destan yazanları, Çiğiltepe’deki yüksek karakteri,  İzmir’in dağlarında çiçekler açtıranları; vatan savunması için canını feda eden tüm şehitlerimizi

Unutmadık, tarihin sonuna kadar unutmayacağız.

Kurtuluşumuz kutlu olsun.! Ruhunuz şad olsun.” dedi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Merkez Ortaokulu öğrencilerinden Mert Gülmez “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiirini, Alperen Kılıç  “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri okudular.

Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, Malkara Halk Eğitim Merkezi Taekwondo Kursu öğrencilerinin gösterisi, gazilerimizin halkı selamlaması ve araçların geçiş töreni ile 14 Kasım Kurtuluş Bayramı etkinlikleri son buldu.

Kutlama etkinliklerinin ardından Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Ogün Durmuş ve beraberindekiler,  Şehitlik ve Kurtuluş Caddelerinde kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği “Kadın Emeği Pazarı”nı gezdiler.