ŞEHİTLİK CADDESİ ÜZERİNDE SERGİ AÇAN PAZAR ESNAFI İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Malkara Belediyesi ile Pazartesi günleri Şehitlik Caddesi üzerinde sergi açan pazar esnafları arasında 14 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 14.00'de Belediye Meclis Odasında istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri Ali İhsan Uslu ile Recai Örs, Malkara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erhan Bingül, Keşan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Yüksel, Zabıta Müdür Vekili Ercan Doğan ve Şehitlik Caddesi üzerinde sergi açan pazar esnafları katıldı.

Toplantı başında konuşma yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Kapalı pazar yerinin konumu belli. Bununla ilgili farklı bir çalışmamız var. Bir aksilik olmazsa aşağı yukarı 1.5 yıl sonra sonuç vereceğini düşünüyoruz. İlçe pazarı İmar planındaki pazar yerinin olduğu yere taşınacak ama o taşınana kadar bir şekilde Malkara'da belirli alanlarda sergi açan pazarcı esnafımız var. Şehitlik Caddesi de bunlardan bir tanesi. Şuan Tredaş orada bir çalışmaya başladı. Elektrik kablolarını yer altına alıyor. Onun arkasından da bizim orasıyla ilgili yol yapım projemiz olacak. O cadde, komple yayalaştırılacak ve farklı bir havaya bürünecek. Bunlar olduğu zaman da o caddede sergi açmak imkânsız hale gelecek. Onunla ilgili yaptığımız bir çalışma var, önerilerimiz var. Sizlerin de fikirlerini dinleyelim dedik. Bunların hangisi size daha avantajlı gelir hangisi avantajsız gelir hep beraber konuşalım istedik” diyerek konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, Şehitlik Caddesi üzerinde yapılan Yayalaştırma Projesi kapsamındaki çalışmalar sebebiyle Pazartesi günleri bu caddede sergi açan pazar esnaflarıyla görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu ve kapalı pazar yeri faaliyete geçene kadar kurulacak olan yeni pazar yerinin güzergâhı oluşturuldu. Yapılan görüşmelerin ardından yeni pazar güzergâhının Şadırvan'dan başlanılıp Tevfik Bey Caddesi, Yeniyol Sokak ve Künkçeşme Caddesi üzerinden devam edilerek, taksi durağının olduğu yere kadar kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca pazar esnaflarının sergilerini açacakları noktaların paylaşımı da yapıldı.

Toplantı sonunda pazar esnafları, çözümsel insan odaklı ve mağduriyeti önleyen yaklaşımından dolayı Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a teşekkür ettiler.

Kapalı pazar yerinin 2016 yılı sonuna kadar açılması hedeflenmektedir.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler