MALKARA BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ EKMEK FIRINLARINI VE MARKETLERİ DENETLİYOR

Malkara Belediyesi Zabıta ekipleri 6 Ocak 2015 Salı günü Malkara'da faaliyet gösteren ekmek fırınlarında ve 7 Ocak 2015 Çarşamba günü ise ilçede faaliyet gösteren marketlerde denetlemelerde bulundu.

Belediye Zabıta ekipleri; ilçe merkezi ve köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki ekmek fırınlarında yaptıkları denetlemelerde üretilen ekmeklerin gramajlarının uygunluğu ile tarife ve fiyat listelerinin güncelliğini kontrol ettiler. Malkara'da faaliyet gösteren marketlerde yapılan denetlemelerde ise tüketicilerin satın aldığı mal ve hizmetlerin fiyatlarını şeffaf bir şekilde bilmesi, aldanmaması, diğer ürünlerle mukayese yapabilmesi için 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 12. maddesine istinaden satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketleri ile sunulan hizmetlerle ilgili raf üzerindeki ücret tarifeleri kontrolü, iş yeri sahiplerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının kontrolü, ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihlerinin kontrol denetimlerini gerçekleştirdiler. Denetim yapılan bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan işyerlerinin sahiplerine 2015 yılı 394 Sayılı Hafta Kanunu gereği ruhsatlarının alınması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; "Her zaman insan odaklı bir belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığını düşünüyoruz. Bu sebeple Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları rutin kontroller ile denetlemeleri gerçekleştiriyor. Yapılan denetlemeler ilerleyen günlerde de devam edecektir" dedi.

Yapılan denetlemelerde herhangi bir eksiklikle ve herhangi bir uygunsuz durumla karşılaşılmadı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilerleyen günlerde de bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan yerlerde denetlemelerde bulunulmaya devam edilecektir.,

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler