MALKARA BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ 2013 YILI DAMGALI ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ İÇİN BİLGİLENDİRMEDE BULUNUYOR

Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 14 Ocak 2015 Çarşamba günü köyden mahalle statüsüne dönüşen yerlerdeki bakkal, market, tekel bayii ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapılan yerlere giderek iş yeri sahiplerine 2013 yılı damgalı ölçü ve tartı aletleri için beyanname verme süresi hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

1 Ocak 2015 tarihinden itibaren bilgilendirmelerde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri ölçü ve tartı aletleri sahiplerinin beyan süresini geçirmemeleri konusunda da uyarılarda bulunarak, 516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 9. maddesine göre muayeneye tabi ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgasının yapılabilmesi için beyanname verilmesi zorunluluğu olduğunu ifade ettiler. Ayrıca bilgilendirmeler ve uyarılar esnasında beyan süresini geçiren ölçü ve tartı aletleri sahipleri hakkında yasa gereği 3516 Sayılı Kanunun 15. Maddesine göre idari para cezası uygulanacağı da belirtildi.

2013 yılı damgalı ölçü ve tartı aletleri sahiplerinin 28 Şubat 2015 tarihine kadar Malkara Belediyesi Ek Hizmet Binası 1. katında bulunan Zabıta Müdürlüğüne gelerek beyannamelerini bildirmeleri gerekmektedir.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler