MALKARA BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gazibey Mahallesi Künkçeşme Caddesi üzerinde bulunan Şehir Parkı'nda 21 Ocak 2015 Çarşamba günü Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından eski spor aletleri revize edilerek yerlerine yeni spor aletlerinin monte edilmesi çalışmalarına başlandı.

Ayrıca Sinanpaşa Merasında ve Kozyörük Mahallesi Ortaokulu bahçesinde ise çam kese tırtılı ile mücadele çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Çam ağaçları üzerindeki beyaz pamuksu tırtıl keseleriyle kendini belli eden, özellikle ilkbahar aylarında zarar yapan ve ağaçların kurumasına sebep olan çam kese tırtılı, ülkemizdeki orman zararlısı böcekler açısından ilk sıralarda yer almaktadır. Yeşil alanlarda ideal yaşam alanı sağlamak, zararlının popülasyonunu baskı altına alabilmek ve erken müdahale etmek gerektiğinden dolayı bu amaçlarla zararlı türe karşı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından erken müdahale yöntemi ile Ocak ayı içerisinde gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler