MALKARA BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPIYOR

Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Kentsel Yol Ağaçlandırması kapsamında Malkara Merkez Mahallelerinde ağaçlandırma çalışmaları yapıyor.

Yol ağaçlandırmaları kent içi yeşil alanların önemli bir kısmını oluşturmakla birlikte artan yapılaşmayla daha da önemli hale gelmiştir. Yol ağaçlarının iklim düzenleyici olmak, gürültüyü perdelemek, kirliliği azaltmak, tozu tutmak, yaya ve taşıt trafiğini düzenlemek, kent sağlığını korumak gibi pek çok yararının yanında kent estetiği ve peyzaj niteliği açısından da işlevlerini yerine getirmektedir.

Temel ve bilimsel ilkeler çerçevesinde düşünülen yol ağaçlandırma çalışmalarımız; Bülent Ecevit Caddesi, Sümbül Sokak, Karaağaç Sokak, Filiz Sokak, Kapalı Spor Salonu Sokak, Hasan Gürkan Caddesi, Merkez Parklar, Orhan Öztrak Ortaokulu, Murat Erbay İlk ve Orta Okulu, Uğur Mumcu Parkı, Hocalar Sitesi Önü, Hayvan Barınağı, Çavuşçeşme, Başçeşme, Şadırvan, Belediye Önü parkına yapılmış olup,  toplam 320 adet fidan dikilmiştir.

Dikilen fidanların 100 adeti Ihlamur, 50 adeti Çınar, 10 adeti Leylandii Servi, 100 adeti Amerikan Sığlası, 30 adeti Oya Ağacı, 30 adeti Erguvan ağacıdır.

Kentsel Yol Ağaçlandırması kapsamında yapılan ağaç dikim çalışmalarına Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilerleyen günlerde de devam edilecek.