MALKARA BELEDİYESİ ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN MUAYENELERİNİ YAPMAYA BAŞLADI

Malkara Belediyesi 30 Ekim 2014 Perşembe günü itibariyle ölçü ve tartı aletlerinin senelik periyodik muayenelerinin ikmalini yapmaya başladı.

Ölçü ve tartı aletlerinin senelik periyodik muayenelerinin ikmali için Süleymanpaşa Belediyesi Belediye Ayar Memuru Ogün Döngel tarafından 30 Ekim - 17 Kasım 2014 tarihleri arasında muayene ve damgaları yapılmaktadır.

Elektronik, ibreli, kefeli teraziler, mekanik ve elektronik basküller, kantarlar ve gram gibi iki yılda bir muayenesi gerekli olan, damgalı ölçü ve tartı aletleri için beyanname veren mükellefler terazi beyanı ve ölçü tartı aletleri ile birlikte belirtilen tarihler arasında kontrol işlemleri için Malkara Belediyesi Ek Hizmet Binası 1. katında bulunan Zabıta Müdürlüğüne gelerek Belediye Ayar Memurluğuna ölçü ve tartılarının muayene ve damgalarını yaptıracaklardır.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu açıklamada; ölçü ve tartı aletlerinin kontrolünün yapılmasının tüketici haklarının korunması açısından önemli olduğunu, ölçü ve tartı aletlerinin kontrolünü yaptırmayan kişilere 3516 sayılı Ölçü ve Ayarlar Kanunu gereğince cezai işlemlerin uygulanacağını, Malkara Belediyesi'nin bu konuda çok hassas ve duyarlı olduğunu belirtti.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler