MALKARA BELEDİYESİ ETKİLİ KAR YAĞIŞINA TUZLAMA VE KAR KÜREME ÇALIŞMALARIYLA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

12 Ocak 2015 Pazartesi günü sabah saatlerinde tüm Trakya'yı etkisi altına alan kar yağışı Malkara'da da etkisini hissettirirken Malkara Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması açısından çalışmalarına zaman kaybetmeden anında müdahale etti.

Malkara Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yağan etkili kar yağışı ile birlikte oluşan buzlanmaya karşı önlem olarak trafik akışının kolay bir şekilde sağlanabilmesi ve vatandaşların rahat yürüyebilmesi için 5 ayrı ekip tarafından Malkara'daki Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki ana caddeler ile Malkara Belediyesi sorumluluğu altındaki ara sokaklarda ve kaldırımlarda tuzlama, kar küreme ve kar temizleme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalara ara vermeden devam edilecektir.

Yollarda kalan araçlara da müdahale edilip araçlar kepçelerle çekilerek araç sahiplerinin mağduriyetleri ortadan kaldırılmaktadır. Etkili kar yağışı sebebiyle Gazibey Mahallesi'nde toprak kayması sonucu tel çitlerin devrilmesinin ardından trafiğe kapanan yola ve çitlere, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilerek hem vatandaşın mağduriyeti ortadan kaldırıldı hem de yolun açılması sağlanıldı.

Ayrıca Karayolları sorumluluğu üzerindeki Gürgen Mevkii rampası üzerinde Malkara Belediyesi araçları, trafik akışının sağlanmasına yardımcı olmuştur.

Gece meydana gelebilecek don olaylarına karşı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ekipler oluşturulmuş olup, mağdur durumda olabilecek olan vatandaşlar Malkara Belediyesi'nin 427 10 33 numaralı telefonunu arayabilirler.

Haber Kaynak: Basın ve Halkla İlişkiler