KURBAN SATIŞ YERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Malkara Belediye Mezbahası ve Soğuk Hava Tesisi ile mezbaha yanında yer alan kurban satış yeri Kurban Bayramı'na hazır hale getirildi.

Kurban satış yeri alanında düzenin sağlanması açısından Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kurbanlık satışı yapacak olan vatandaşların yer alacağı bölümlere çizgi çekilme ve yer belirleme işlemleri gerçekleştirildi.

Kurbanlık satışı yapmak isteyen vatandaşlara da çizgi çekilme ve yer belirleme işlemlerinin ardından yer tahsisi yapılırken, mezbaha ve soğuk hava tesisinde de çevre düzenlemesi, hijyen ve temizlik çalışmaları da tamamlandı.

Belediye Mezbahası idaresinden ve kurban kesim işlerinden sorumlu Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert; Malkara Belediye Mezbahasında bayram boyunca veteriner kontrolünde yapılacak olan kurban kesimleri tarifesinin büyükbaş kurbanlık kesiminde 175 TL, küçükbaş kurban kesiminde ise 35 TL olarak belirlendiğini, büyükbaş kurbanlık kestirmek isteyen vatandaşların kesim bedellerini Vakıfbank Malkara Şubesine yatırmaları gerektiğini ve büyükbaş kurbanlık kesim sırasının Malkara Belediyesi'nde verilmekte olduğunu belirtti.

Küçükbaş kurbanlık kestirmek isteyen vatandaşların ise Kurban Bayramı günlerinde Malkara Belediye Mezbahasına gelerek kesim sırası alabileceklerini de ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, mezbaha satış yerinde yer düzenlenmesinin yapıldığını, kurbanlık satmak isteyen vatandaşların yer almak için irtibata geçmeleri gerektiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert ayrıca; “Kurbanlık alıcısının ve satıcısının vicdan rahatlığı ile alışverişlerini yapabilmeleri için Mezbaha yanındaki kurban satış yerinde kurulacak olan belediye baskülünde kg. fiyatından kurbanlıklarını tartarak belediye baskülünden yararlanabilirler. Allah şimdiden herkesin keseceği kurbanı kabul etsin” diyerek sözlerini tamamladı.