BELEDİYE BAŞKANI ULAŞ YURDAKUL KENTSEL TASARIM KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 27 Ağustos 2015 Perşembe günü saat 17.00'de Malkara'nın kentsel estetiğini arttırmak amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hacıevhat Mahallesi, 14 Kasım Caddesi üzerinde eski sanayi sitesi pazar yerindeki sokak merdivenlerinin rengârenk boyanması, belediye binası yanında üç boyutlu sokak sanatı çizimi ve Belediye Parkı içerisindeki kurumuş olan ağaçların üzerine sanatsal resimlerin çiziminin ardından Camiatik Mahallesi'nde Şehitlik Caddesi ile Muhtar Kadir Karaağaçlı Sokak arasında kalan merdivenlerde devam eden kentsel tasarım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Kentsel tasarım kapsamında sokak merdivenlerini güzelleştirmek amacıyla eski sanayi sitesi pazar yerindeki ve Şehitlik Caddesi ile Muhtar Kadir Karaağaçlı Sokak arasında kalan merdivenlerimizde önce tadilat çalışmaları yaptık. Ardından da kentsel tasarım kapsamında çizimlerimizi tamamladık. Belediye binası yanında çizilen üç boyutlu resim de halkımız tarafından büyük beğeni topluyor. İşimiz, Gücümüz Malkara diyerek yaşanabilir bir Malkara için kentsel estetiğimizi arttırmaya devam ediyoruz. Bir sonraki çalışmalarımız Gazibey Mahallesi'nde Dikmen Sokak'ta bulunan sokak merdivenlerinde devam edecek ve tüm sokak merdivenleri dekoratif boyama çalışmalarıyla rengârenk boyanmış olacaktır” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü personeli Sağlamtaşlı ressam Timur Bilgin tarafından kentsel tasarım kapsamında çizilen sanatsal resimler Malkaralılardan büyük bir beğeni topluyor.