MALKARA BELEDİYESİ AÇIK SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

Belediye Başkanı Birol Kaya; “Turnuvalar belediye bünyesinde oluşturacağımız satranç kulübünün sorumluluğunda devam edecektir.” dedi.

Belediye Başkanı Birol Kaya; Turnuvalar belediye bünyesinde oluşturacağımız satranç kulübünün sorumluluğunda devam edecektir.

Malkara Belediyesi tarafından Kültür Sarayında düzenlenen “Açık Satranç Turnuvası” sona erdi. “Küçükler – Yıldızlar – Gençler / Genel” olmak üzere 3 (üç) kategoride yapılan turnuvaya 58 yarışmacı katıldı.

Turnuva sonunda ödül töreni düzenlenerek dereceye giren sporculara (Altın – Gümüş – Bronz) madalya ile çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, turnuvaya katılan gençleri ve diğer yarışmacıları kutladı.

Satranç'ın ilçede bu noktaya gelmesinde emeği geçen antrenör ve hakem hocalarına teşekkür etti.

Sportif ve sosyal etkinliklerin halkın motivasyonunun yükseltilmesi açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan başkan Kaya, satranç sporunu ilçe genelinde daha yukarılara taşımak adına maddi – manevi desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Satranç turnuvalarının devamından yana olduklarını ve yıl içinde birkaç kez tekrarlanmasını istedi. Malkara Belediyesi bünyesinde oluşturacakları “SATRANÇ KULÜBÜ” nün sorumluluğunda turnuvalar düzenleneceği müjdesini verdi.

Turnuva Organizasyon Sorumlusu Fahri Çelik

(TSF Malkara ilçe temsilcisi)

GÖREV YAPAN HAKEMLER

Mehmet Vardar  Başhakem – İl Hakemi – Merkez İlçe

Necdet Dizman   Masa Hakemi – İl Hakemi – Çorlu

İbrahim İbiş  Bilgisayar Hakemi – Aday Hakem – M. Ereğlisi

Kemal Kef Masa Hakemi – İl Hakemi – Malkara

TURNUVA SONUCUNDA DERECEYE GİRENLER

KÜÇÜKLER (BAYAN):

1- İpek TARİH    2- Fatma DURGUT 3- Arife Nur GEZER

KÜÇÜKLER (ERKEK):

1- Akın ARSLAN   2- H. İbrahim ÇOBAN 3- Yiğit EKER

YILDIZLAR (BAYAN):

1-     Zeliha YILDIRAY 2- Gülsüm DEVECİ 3- Aslı Meyra KÜÇÜK

YILDIZLAR (ERKEK):

1- Fatih GÜVEN 2- Arda ÇEVİKER  3- Denizer İLDENİZ

GENÇLER (ERKEK)

1-     Berk Recep GÜZEL 2- Taner EKİNCİ 3- B. Oğuz AKKAYA

GENEL (ERKEK):

1-     Mümin DÜVENCİ – 2- İdris SEVİH – 3- Hasan ÖZGÜR

Turnuvanın en centilmen sporcusu Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Şahin Çelebi seçildi.

Turnuvada dereceye girenlerin ödülleri, Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, TSF İlçe Temsilcisi Fahri Çelik, İl Baş Hakemi Mehmet Vardar, İl Masa Hakemleri Kemal Kef ve Necdet Dizman, Öğretmen Kemal Akalın tarafından verildi.